Voor de aanvraag

De concurrentie voor overheidssubsidie en –fondsen is erg hoog met succeskansen van ongeveer 20 procent. Het is daarom belangrijk om de volgende vragen in overweging te nemen voordat u besluit om tot een subsidieaanvraag over te gaan:

  • Kunt u zelf, of een van uw beste medewerkers, prioriteit geven aan het uitwerken van de subsidieaanvraag gedurende een periode oplopend tot twee maanden tijd?
  • Kunt u de middelen beschikbaar stellen die nodig zijn voor de medefinanciering van het project?
  • Heeft u de juiste competenties om een extern evaluator ervan te overtuigen dat u de uitdaging aan kunt?
  • Heeft uw projectidee de juiste kracht gezien de eisen van het programma; in het bijzonder wat betreft de technologische uitdagingen en de maatschappelijke voordelen die eruit volgen?

Als u bovenstaande vragen positief kunt beantwoorden, kunt u verder naar het moeilijkste gedeelte van het proces.

Verheldering van het project

Het is natuurlijk van uiterst belang om er zeker van te zijn dat u de juiste aansluiting vindt tussen uw project en een passende subsidiemogelijkheid. Lees daarom zorgvuldig de eisen die worden gesteld in de subsidiebeschrijving, zodat u helder kunt argumenteren waarom uw project goed aansluit.

Hierna kunt u goed voorbereid contact opnemen met de verantwoordelijke autoriteit en uw projectidee voorstellen aan het secretariaat, zodat u meer inzicht kunt krijgen waar de prioriteiten en zwaartepunten moeten liggen in uw aanvraag.

Bepaal of de toegepaste technologie voldoende innovatiewaarde heeft en daarmee nieuw kan worden genoemd of op een nieuwe manier toepasbaar is. Voer eventueel een onderzoek naar de innovatiewaarde uit of neem contact op met een universiteit die de waarde van het idee en de technologie kan bevestigen.

Het opzetten van een samenwerking

Voer een waardeketenanalyse voor het project uit, zodat u een beter beeld krijgt van het type partners dat u nodig heeft om het project te realiseren, zoals wetenschappelijke instituten, productiebedrijven en servicebureau’s. U kunt een lijst samenstellen met bedrijven die het juiste profiel hebben waar u naar zoekt, dit kunnen bestaande samenwerkingspartners en/of nieuwe partners zijn.

Uw mogelijkheden voor overheidssubsidie

Krijg advies over subsidiemogelijkheden in een vrijblijvend gesprek.

Leidraad voor subsidieprogramma's

Blijf up-to-date!

Meld u aan voor de nieuwsservice en blijf op de hoogte omtrent nieuwe aanmeldingen.

Aanmelden