Eurostars

0,5 - 1,5M € voor onderzoek en ontwikkeling binnen:

Over Eurostars

Eurostars is een Europees programma gericht op kleine en middelgrote high-tech bedrijven en keert jaarlijks meer dan € 57 miljoen uit voor de medefinanciering van de ontwikkeling van nieuwe producten en technologieën.

Bedrijven ontvangen bij deelname aan het programma:

  • € 336.000 - 1.3 miljoen voor technologie- en productontwikkeling
  • Netwerkmogelijkheden met ontwikkelingspartners en de markt
  • Toegang tot nieuwe markten
  • Technologie- en kennisoverdracht

Het doel van Eurostars is om de Europese concurrentiekracht te verhogen met betrekking tot de rest van de wereld, het creëren van nieuwe arbeidsplaatsen en het verserken van high-tech MKB.

Mogelijkheden met Eurostars

Eurostars is primair gericht op high-tech bedrijven, wat inhoudt dat een minimum van 50% van het totale budget naar deze bedrijfsvormen gaat.

De bepalende factor is dat bedrijven voor een technologische uitdaging staan, of een projectidee hebben om een technologisch/maatschappelijk probleem op te lossen. Met Eurostars ontvangen bedrijven medefinanciering voor onderzoeksfase en ontwikkeling van het project. Het programma heeft tevens commercialisering als doel, die binnen twee jaar na de afsluiting van het project gestart moet zijn.

Eisen voor subsidie van Eurostars

Er gelden drie algemene eisen aan een project om voor Eurostarssubsidie in aanmerking te komen:

  • Innovatiewaarde: het product / de technologie moet nieuw zijn en een relevante Europese uitdaging oplossen in bijvoorbeeld energie, productie, milieu, materiaal, enz. (er zijn geen begrenzingen op technologisch gebied)
  • Groot marktpotentieel of een grote economisch-maatschappelijke invloed
  • Samenwerking met partners met een succesvol track-record van minimum 2 Eureka-landen en minimaal 1 high-tech midden-klein bedrijf.

Aankomende deadlines

Zie hier de aankomende deadlines voor Eurostars. Houd er rekening mee dat u 1-2 maanden nodig heeft voor de voorbereiding van de aanvraag.

13
apr
2023

The Eurostars call supports innovative SMEs, and the development of innovative products, processes and services. Eurostars does this by providing funding for transnational innovation projects; the products of which are then rapidly commercialized.
Consortium partners are subject to specific national eligibility criteria for their country of origin.

Hoor meer betreffende subsidie van Eurostars

We nemen graag contact met u op voor een vrijblijvend advies over de Eurostars subsidiemogelijkheden voor uw project.

Uw mogelijkheden voor overheidssubsidie

Is overheidssubsidie iets voor uw project? Wij bekijken graag de mogelijkheden.

Vertel over uw project

of bel ons (+45) 61 60 75 08